Начало | Архив | За нас | История | Правила | Галерия | Форум | weGa Script | WeB Irc | Статистика | QuickMail | Приятели
Меню
Анкета
Какво е мнението Ви за «weGa v3.3»
Перфектен
Доста добър
Като всички
Много зле
Валути
USD 1.8000
GBP 2.2255
CHF 1.9524
NewsRoom
»» Tuesday 20.03.2007 23:07 : Днес за втори път администраторите въведоха Ratbox services. От този линк може да си изтеглите файлче добавящо командите за CS и NS в меню-то на десния бутон. Архива е 3.24 KB и съдържа две текстови файлчета. В единия кръстен readme.txt има указания, а другия кръстен rserv.ini е файла с командите.
Добавено от Forfi
»» Friday 09.03.2007 20:06 : Да влезем и ние в 21-ви век!, или как да си пуснем UTF-8 в mIRC
Крайно време е да се приобщим към останалия свят!
Все повече и повече хора започват да ползват този стандарт (който всъщност е доста стар, но това е друга тема). Трябва и ние да започнем да общуваме по модерно му ;)
Няма да ви занимавам с това какво е UTF-8. Предимства - много. Недостатъци - не се сещам. Общо взето (почти) всички букви, които са създавани някога, могат да се четат с UTF-8. Китайски, японски, гръцки, тралабаланански - всички. Така поддръжката на кирилицата става много по-лесна и удобна. Това е и една от причините кирилицата да е на толкова занемарено техническо ниво в UniBG - защото докато има двоен стандарт (utf-8 срещу cp1251), няма как да се внедрят подходящи функции.
Затова, нека почнем кампания - единен стандарт за всички българи в IRC!

Какво трябва да направите ли? Много лесно:

  • Отивате на http://www.mirc.com/ и теглите последната версия на най-популярният IRC клиент за Windows (освен ако вече я нямате).
  • Свързвате се към някой IRC сървър и влизате в някой канал.
  • От менюто горе избирате View -> Font.
    картинка 1
  • Под надписа UTF-8 се намира едно падащо меню, където избирате Display and encode.
    картинка 2
  • Избирате двете отметки долу и натискате OK.
  • Отваряте прозорец за личен разговор с някой приятел и повтаряте същите стъпки.
Това е! Бързо, лесно и ефективно!
Оригиналната статия
Добавено от Forfi
»» Tuesday 30.05.2006 21:24 : Ама лоша работа са тия пичове които приемат новите стандарти. Тъкмо сайтчето започва да изглежда сравнително нормално и те ти изкарват един нов, много по-претенциозен браузър и за да върви комплекта си измислят и ново езиче за писане на кода... Добре, че не се занимавам единствено и само с това - то постоянно езици щях да уча. Та тези дни сайта ще изглежда странно (в различните браузъри различно странно), но ще го преживеем.
За сега планът е за смяна само на CSS-a, но знае ли човек - т'ва чудо XHTML не изглежда толкова трудно, а и всички работят с него ...
Добавено от Forfi
»» Tuesday 25.10.2005 12:02 : Днес започна промяна на уеб-чат клиента. Фирмата хостваща сайта (включително и уеб чата), предяви претенции за нанесени вреди, поради което спираме услугата Уеб IRC за неопределен период от време. Ще се постараем в най-кратки срокове да намерим решение.
Извиняваме се на потребителите си за причинените неудобства.
Добавено от Forfi
»» Wednesday 07.09.2005 22:12 : От днес по-голямата част от галерията отново е на линия. Възможно е да има пропуски - ако видите такива пишете във форума или на мейл-а. Надявам се , да няма проблем с качването на нови снимки в албумите. При възникнали затруднения с галерията от каквото и да е естество , моля да ни уведомите. Благодаря Ви!
Добавено от Forfi
»» Tuesday 06.09.2005 14:00 : Да започна: Честитa ви 120-та годишнина от Съединението на България.
Изникна малък проблем при опита за сливане в една обща база, на форума с галерията - снимките са си там , но са ... малко разместени по потребителите. За сега си разглеждайте на воля - няма да имате проблем с това , а като отстраним проблема може да останете приятно изненадани.
Също така са спрени коментарите от "анонимни" потребители в галерията - регистрацията е безплатна , а ако искате да похвалите/обидите някой поне си напишете името.
---
Поправка: В процеса на промяна на файловете, част от снимките няма да могат да се разглеждат. Извиняваме се предварително за създадените неудобства.
Добавено от Forfi
»» Thursday 04.08.2005 12:37 : От няколко дни сайта ни се хоства на платен хостинг.
Би трябвало да няма проблем със страницата, но ако намерите нещо за което сметнете, че трябва да ни уведомите моля пратете ни мейлче .
Отправям молба към гениалните експлойтъри: Момчета (и момичета) нашият сайт определено не е от най-посещаваните в интернет. Намерете си по-подходящо място за да се изявите - такова на което публиката да може да оцени качествата Ви. В нашият форум вероятността да ви види някой варира от един до трима потребители. Благодаря Ви!
Добавено от Forfi
»» Thursday 23.06.2005 14:17 : Е от днес се започна поредното голямо местене. Сменяме хостинга от www.burgaspress.com на www.tomatex.net .
За сега всичко е в тестoв вариант и се надяваме , че ще ни влезете в положение. Надявам се да няма големи загуби при местенето на отделните модули (най-вече на форума и на галерията които ще останат последни в списъка).
Също ще има незначителни промени в скриптинга , за улеснение на нюзрума и архива.
Добавено от Forfi
»» Saturday 01.01.2005 09:22 : Честита Нова година. Да сме живи и здрави и да се множим /броя ни в канала ;) /
Добавено от Forfi
»» Wednesday 27.10.2004 10:22 : Имаме чисто нов форум.Изисква се нова регистрация.В момента се правят тестове за ползване регистрациите от галерията.Надявам се това да е последния ни форум и да свикнем лесно с него.
Добавено от Forfi
»» Wednesday 13.10.2004 10:22 : Днес трябва да е национален празник - вече имаме работещ сайт. Това не означава , че ще спрем със сайта до тук - приемат се всякакви предложения , помощ /особено финансова/ , похвали и критики .Отделните части от сайта се хостват на различни машини - ако имате проблеми с отварянето , визуализирането или каквото и да било използвайте формата за Quick E-mail.
Добавено от Forfi
»» Tuesday 05.10.2004 10:22 : Вече прословутата галерия на канала е факт! Празнувай народе! Всеки има възможност да си регистрира потребител в галерията и сам да публикува снимките си /и не само своите/. Можете да качвате снимки и без регистрация , но тогава снимките ще трябва да бъдат одобрени от администратор на галерията преди публикуването им. Може да добавяте и интересни снимки на които сте попаднали.
Добавено от Forfi
»» Thursday 26.08.2004 10:22 : Издирва се младеж носещ звънкото никнеймче CoLoR.Същият е в неизвестност от поне два месеца.Когато е трезвен отговаря на името Стоян.Моля ако някой го забележи да го уведоми , че е директор на канала ;) .
Добавено от Forfi
»» Wednesday 24.12.2003 09:22 : WeGaTeaM Ви пожелава Весела Коледа и ползотворна и щастлива Нова Година.
Добавено от Forfi
»» Monday 10.11.2003 09:22 : Е днес , по нова демократична традиция , се проведе малко закъснялото есенно почистване на access листа на канала. Благодарим на всички дали своя принос. Интересуващите се как отново да присъстват в лист-а може да разгледат форума .
Добавено от Forfi
»» Tuesday 07.10.2003 10:22 : Да ни е честито новото сайтче. Дано да ви хареса повече от предишното - не , че то беше лошо ( все пак правим само хубави работи ), но това като че ли наистина е по добро. Надявам се да го ползваме по предназначение и да му се радваме като на предното.
Както виждате все още търсим човека който да направи логото за страницата. Ако имате предложения за лого свържете се с нас чрез форума или ни изпратете писмо от ТУК
Добавено от Forfi
»» Wednesday 04.06.2003 10:22 : Такааа ;) .Неизбежното се случи колкото и да е неприятно за някой . От днес access list-а е строго регламентиран .Поради тази причина се наложи един massdel което не нищо ново за нас ;) . За да бъдете добавени в листа трябва да се обърнете към някой от founders team-a. Те ще ви кажат как да постъпите . Не бъдете досадни - прочетете правилата и се съобразявайте с тях.Моля Ви не злоупотребявайте с правата си и не добавяйте по няколко nicknames на един потребител .
Добавено от Forfi
»» Saturday 03.05.2003 10:22 : Забравихте ли ни бре маймуни? Ще ви се карам май . Един месец ни няма и вече никой не казва и дума. Още 7 дена останаха до клетвата - мислете му :Р
Добавено от Forfi
»» Thursday 27.03.2003 09:22 : Лош ден за Българската демокрация или поне за трима от потребителите на канала - Xtreme , [K]ick и моя милост . Какво да се прави - дългът си е дълг и ще трябва да минем през казармата . Да не ни забравите ей - след месец и половина пак сме тук ;) . Продължавайте да посещавате сайт-а - в ръцете на CoLoR го оставям (дано да се грижи добре за него) .
Добавено от Forfi
Произволен виц
Една съвременна и твърде еманципирана млада дама така и не можела да се спре на подходящ партньор, с когото да създаде поколение. Изискванията на тази дама били много високи и тя винаги намирала недостатъци в кандидат-бащите. За съжаление нейният биологичен часовник цъкал безмилостно като забравен часовник на женския пазар в Кабул. От ония дето на всеки кръгъл час вместо “ку-ку” казват “бум-бум”. Водена от майчинския инстинкт тя решила да прибегне до единствения познат метод за създаване на съвършено, красиво и умно бебе известен още като “ин витро”.
Така една сутрин тя се оказала в кабинета на кандидата на гинекологическите науки и експерт по изкуствено оплождане професор доктор Статул Караразплодников – огромен мъж с олисяло теме, голям диоптър и космати гърди. Докторът бил стипендиант на Висшия институт по генетика в Чикаго, но работел по разпределение в 26-та поликлиника Люлин.
Претенциозната дама от вратата минала направо на въпроса:
- Доктор Караразплодников, много искам да имам дете, но никой мъж не е достоен да бъде негов баща. Искам да ми направите бебе в епруветка!
- Успокойте се, в моя кабинет работя с най-добрия генетичен материал – избоботил големият учен вид на академичен примат – Какво искате да бъде детето? Момченце, момиченце или мешана скара като Дана Интернешънъл?
- А-а-а, момче, момче искам – изразила претенция жената и докторът капнал в избраната за случая епруветка една капка от резедаво шишенце без обозначения.
- Момчето атлетично и високо като Слави Трифонов ли да бъде или по-нисичко и набито като Силвестър Сталоун.
- Ами, предпочитам по-така като Трифонов, че и малко отгоре!
- Добре – казал доктора и капнал една капка от мораво шишенце в специалната епруветка – А блондин със сини очи като Робърт Редфорд ли да бъде или брюнет с кафяви като Антонио Бандерас?
- Разбира се блондин със сини! – и докторът за пореден път капнал от лилаво шишенце в специалната епруветка.
- Така, дотук добре, а детенцето по-учено като Ломоносов ли да бъде или така по-поетично, артистично като Шекспир!
- Ако може и като двамата, докторе! – ентусиазирала се кандидат майката.
- Ама, моля ви се, разбира се, няма проблем! - и докторът чевръсто капнал от две различни шишенца с неопределен цвят.
- А детето да има тембъра и вокалния диапазон на Хулио Иглесиaс или да бъде с по- дрезгав глас като Род Стюърт!? – пак посегнал към пипетата.
- Ако може като Иглесиaс – съвсем се развълнувала от бъдещото прекрасно дете майката.
- И последно да ви попитам госпожице като кого да бъде красиво момчето: като Джордж Клуни, Рики Мартин или Дейвид Бекъм?
- Ами, то нали Бекъм сега най-много го харесват жените, ако може като Бекъм!
Лекарят капнал и последната капка в генетичния коктейл и накарал бъдещата майка да го изпие. Ентусиазирана, тя гаврътнала течността на екс и моментално заспала на кушетката.
Доктор Караразплодников веднага заключил кабинета, разкопчал си панталона, надвесил се над жената и измърморил:
- Абе, като Бекъм та като Бекъм! Квото излезе!
.:Още вицове
История на каналa
Действието на нашата история се развива в далечните времена , когато UniBG е сравнително слабо развита мрежа .
Било е един най-обикновен августовски ден когато из дебрите на IRC се води дружелюбен разговор между IRC ламята CoLoR и красивата девойка ISABEL в който (разговор) се стига до темата за обединението на каналите им (#kiss-13 и #sexy).
CoLoR предлага името на новия канал да е weGa и естествено понеже е джентълмен дава паролата на ISABEL .
По късно се появяват и нови founder-и - MEL_MAN и RaYaR , но след време те обявяват бойкот ( забравят от време на време да влизат в канала ) и се стига до първата криза в историята на #weGa .
След drop-a на канала спокойствието се възстановява за няколко седмици.
Но колко му е вървяло на бедния юсер - винаги ще се намери човек, който да развали идилията. Този път някой "hacker" тип селски клюкар е разбрал паролата на ISABEL и започва да прави мизерии от сорта на clear user & etc. и следва втора световна криза след която красивата девойка ISABEL е изолирана за момент ( не и е предоставена паролата на канала ).
Точно в този момент се появява от нищото загадъчен младеж зовящ се с тайнствения nickname `Neo` .
Той влиза в ролята на добрия рицар и оправя канала за отрицателно време (-time) .
Следват няколко drop-a на канала, но не смятаме , че ще са ви интересни междуличностните спорове между власт имащите.
И така следват пак няколко седмици мир и спокойствие в нашето IRC кралство .
Но един ден, по непонятни никому причини, добрият рицар го хващат карастанчовите и използва разрушителното заклинание "/msg cs del #wega * " няколко пъти повече от необходимото , след което решава проблема с още по-крайното "/msg cs drop #wega ".
Така CoLoR остава на сухо за 2 дена защото `Neo` отказва всякакви контакти (до ниво министър председател) , докато един слънчев и приятен августовски ден (30.08.2001) решава , че не иска да има нищо общо с канала , отново го drop и предоставя всички права за ползване на CoLoR.
Останалото за сега не е история , а можете да го прочетете от новините на основната страница .
И те заживели щастливо три дена яли , пили и се веселили.
И аз бях там и аз пих ;)
"Бивши" сайтове
2000 г. - първият
2000 г. v2 - вторият
2001 г. - третият... не е оцелял ;(
2002 - 2003 4Q г. - четвъртият
2004 г. до днес - този го разглеждаш в момента ;-)
Статистики, или поне тези които са оцелели
от вторник 13.8.2002 до събота 12.10.2002
от четвъртък 31.7.2003 до четвъртък 23.10.2003
от 09.2004 до днес
SMS
Fun
.:Историята на един чекибоец!
.:Как ``BEBO`` add-ва CoLoR във #WEGA
.:Свиркаджията DMX_23_stz
.:Още:.
Приятели
Нова Загора

#bourgas - official page

UniBg - official portal
.:Още:.

Designe and theme by weGa Team © 2000-2023
Хостинг, скриптиране и поддръжка от weGa web development © 2004